Välkommen till världen vår underbara dotter

Då var hon äntligen här. Vår underbara dotter Novalie Kristina Elisabeth Strengbom. Det känns helt fantastiskt att vara mamma och hon är den sötaste som finns, man vill bara gulla med henne hela tiden. Hon är det finaste vi vet och stoltare kan ingen vara.

image36

Förlossningen tog 15,5 timme men efter det så var hon äntligen hos oss. Det känns helt ofattbart och fantastiskt att hålla i sin dotter och vi svävar på moln.

Tack för uppvaktningen och alla fina presenter som Novalie fått. Hon verkar hur glad som helst över de och  skänker alla ett leende när hon sover.

Nu kallar hon på att få lite mer mat så det är dags att agera vandrande mjölkmaskin igen.

Nu är livet fulländat, nu är du äntligen här.

Ha det så bra allihopa. Kramar från oss.

Alla hjärtans dag!

♥God morgon, idag är jag uppe med tuppen, eller ja, älsklingen iallafall!

Solen skiner lika fint som den gjort i princip hela den här veckan, det är underbart och oooh, snart vår kanske. För inte är det vår än, igår var det 0 grader ute mitt på dagen och lite varmare än så vill man nog ha det för att få lite vår.

Det blir en sen uppdatering men i Torsdags så var det alla hjärtansdag, det blev en mysig dag men annorlunda. Älsklingen jobbade förmiddag så jag fick agera solo då, men på lunchrasten kom han hem och åt, vi hade då fått ett fint kort av syster, tack älskade du. Tråkigt nog så fick jag ett riktigt migränanfall då och blev tvungen att gå till sängs, ett sådant anfall har jag inte haft sen jag gick på högstadiet så jag blev lika förvånad som besviken på att det kom just på den dagen.

Jag sov, fullproppad med panodil, tills älsklingen kom hem och då fick jag en oootroligt fin bukett med tre röda rosor. Gravid som jag är så jag var jag inte långt ifrån tårar och satte de i en fin vas på bordet i köket.
Tack så mycket älskling, jag älskar dig. ♥

Sedan så ringde svärmor och frågade om hon fick kika förbi vilket hon absolut fick. Hon hade med sig jättefina tulpaner, dricka och godis. Hon bjöd sedan på pizza som vi åt här hemma. Det var riktigt mysigt. När hon gått så fick jag och älsklingen lite tid för varandra innan klockan blev sju då mamma, pappa och bror skulle komma över. Mamma hade bakat en toskakaka i hjärtform som var jättegod. Hela dagen var väldigt mysig och vi hann träffa båda familjerna vilket egentligen alla hjärtansdag går ut på, inte att handla dyra presenter, det blir för kommersiellt.

image35

Mamma och pappa hade förresten med sig det bärsele som vi fick låna av Sandra & Malva, tack så mycket tjejer!

Nu snart så kommer Ulrika och lille Eddie över. Det ska bli hur mysigt som helst då man inte sett underverket som igår blev en vecka gammal. Det ska bli mysigt, resten av dagen får avnjutas i solskenet tills älsklingen kommer hem i eftermiddag.

Ha nu en trevlig helg så skrivs det snart här igen ska ni se!

Hej då, idag är det bara 3 dagar kvar tills bebisen är beräknat, helt galet underbart =)

Vårkänslor

image34

JAG ÄLSKAR VÅREN, det är en underbar årstid som bidrar till mycket. Då allt börjar knoppa och bli grönt så får man de där speciella känslorna som gör en glad. Man blir helt varm inombords och njuter då vårsolen tittar fram, idag är en sån dag. En sån dag som känns som en riktig vårdag och det är bara tacka och ta emot då det faktiskt bara är mitten på Februari.

Mycket bra saker händer på våren. Många födelsedagar och så får man även previligiet att vara gravid i denna underbara årstid, det var även på våren som jag och älsklingen träffades och ja, på våren blir många kära. Jag passade på att ta en riktig långpromenad runt halva Kungsör och vilken energi man får av solen, den energin kommer jag säkerligen att behöva när bebisen vill kika ut eller jag behöver den redan nu känner jag.

Idag går jag in i v.40 (v.39+0) och längtan efter vår bebis är enorm. Nu är det den rejäla längtan som satt igång och jag har inte ens gått över tiden än. Man är liksom redo nu och letar hela tiden efter små tecken eller värkar men ack ack ack, det är lugna gatan i magen.

Nu blir det att vila upp sig lite innan älsklingen kommer. Då blir det troligen att bege sig till Eskilstuna och köpa dammsugspåsar och en present, sen vill jag nog hinna med en liten promenad också. Hoppas alla har det bra därute i solen och passa på att njuta.

/ från en vårdag i Kungsör.

Case logic

God kväll!

Ännu en dag börjar snart tära mot sitt slut och den har inte varit vidare innehållsrik. Har vilat mycket och donat lite hemma bara. Det är ändå konstigt vad tiden går fort trots att man egentligen inte gör någonting. Men är det inte lite så, man ser hela tiden framåt? När klockan är tolv på dagen tänker man att nu är det si och så många minuter/timmar kvar tills ditten och datten sker. Vi lever aldrig i nuet gott folk och en dag kommer vi inse att vi glömde leva idag och istället levt enbart morgondagen.

Jag fick en jättesöt bild idag på lilla Eddie, han är hur söt som helst och verkar vara en nöjd och glad liten kille. Ska bli kul att träffa Ulrika och han snart och få gosa lite med honom.

Patrik är just nu, som vanligt på Tisdagar, iväg till badmintonen och tränar. Det är klart det är skönt att komma iväg en stund och slippa sitta och vänta på att bebisen ska komma. Bara tänka på att träffa bollen rätt och att umgås med sina kompisar. Sådana stunder är viktiga och någon gång i livet så inser man vilka som är riktiga vänner och vilka som är lösa kontakter, det har jag insett.

Dagens humor var iallafall idag när jag duschade. Man är ju ingen slimmad person direkt längre utan jag hade ett shå att få de stackars benen rakade men nöjd(?) med resultatet blev jag iallafall. Inte för att jag kan se benen men man kan ju alltid hoppas. Rakning av ben är ingen dans på rosor som många reklamer vill förmedla, nejnej här handlar det om liv eller död, om att våga kasta sig ut och chansa i hopp om resultat. Haha!



Dagens icke-sanning!



Nu blir det att ta hand om tvätten och sedan vila mig lite. Det blev ack och bock ingen promenad idag för det var faktiskt riktigt dåligt väder, eller ja det var inte sol iallafall så det får bli imorgon då det även är vattengympa och det kommer vara tråkigt att gå utan Ulrika vill jag lova. Imorgon kommer även systeryster hem, ska bli kul =)

Jag älskar Patrik mest av allt, snart alla ♥-ans dag!

Ha det kanon alla där ute. Hej då.

Helgen

God middag!

Jag tänkte att jag skulle sammanfatta helgen som har bestått utav en del händelser och mycket längtan. Men innan jag börjar rabbla händelser så tänkte jag börja med att gratulera Ulrika & Peter till deras son som föddes i Fredags, STORT grattis till er! Hoppas man snart får träffa er lilla prins som var väldigt gullig.

Annars i fredags så var jag på stan och fikade med Linnéa och gick i affärer. Väldigt mysigt var det, hon är en toppenkusin. Observera att jag både gick till stan och hem till mamma och pappa, oj vad trött min "lilla" mage var då. Dum som man är så går jag lika fort som vanligt när jag inte är gravid så det är klart att det känns. Fredagskvällen spenderades hos mor och far med mysfredag vilken ni hör på namnet är något alldeles speciellt.

 Linnéa på Klingas!

På lördagsmorgonen begav vi oss till Åsbyträdgård med svärmor för att inhandla lite blommor och en liten bebissak, vi fikade där och hade det allmänt trevligt. Efter den lilla trippen begav vi oss hem för att göra iordning oss då vi senare på kvällen var bjudna till Patriks mormor på födelsedagsmat. Patriks kusin Maria och hennes man var där och hon är ju med gravid så det blev lite gravidprat och förlossningsberättelser, alltid lika intressant att höra hur andra upplevt sina förlossningar =)

Igår (söndag) hade vi bestämt oss för att åka till Karlstad där solen alltid skiner men ack och bock så regnade det hela dagen då vi var på besök. Resan dit gick inte allt som planerat, vi hade med oss lillebror Fredrik och han blev åksjuk och satt i baksätet och kräktes i (och utanför) en påse, stackarn!
Väl framme så kom vi till systern jättefina lägenhet, så skulle jag vilja bo om jag bodde själv. 25 kvm med en jätte myskänsla över den. I karlstad så gick vi på Ikea och på Bergviks köpcenter som har lika många besökare på ett år som Eiffeltornet har, det ni =) 

   

Tack så mycket syster för att vi fick komma, det var en jättemysig dag och kul att få träffa dig i din numera hemmamiljö. Du hade det jättetrevligt, snart står vi utanför dörren igen!

Det var min helg det, en relativt lugn helg men det är ju så att man inte kan göra så mycket mer med tanke på att planering vågar man sig inte på med tanke på att värkarna kan smyga sig på när som helst. KOM KOM KOM! ;)

Nu blir det att ta en promenad i det underbara solskenet innan älsklingen kommer hem ifrån jobbet, då blir det att åka in till Köping och fira morfar som fyllt år. Grattis till dig!

Idag är det bara 8 dagar kvar till beräknad förlossning och jag vet att jag inte kan låta bli att nämna det i exakt varje inlägg, nu längtar vi efter att få bli föräldrar till sötaste bebisen. =) 

Adios amigos!

1 år & 9 månader med älsklingen

image26

Idag så hade jag och älsklingen månadsdag, vi har nämligen varit tillsammans i 1 år & 9 månader idag den 7 februari. Vi bestämde oss för att åka till Strömsholms slott som är ett av våra favoritställen och som vi åker mycket till under sommaren. Trots lite kyligt väder så var jag hela tiden varm, med älsklingen armar kring mig och mysig utsikt så kunde jag inte frysa, inte en chans =)

Vi hade med oss kycklingsallad och dricka och satt där och åt till ljudet av kanalen. Vi besökte även Sanda, som är VÅR badplats, alltid så otroligt mysigt och faktiskt ett av de första ställena som vi badade tillsammans på.  Så även fast faktiskt min udnerbara arbetar kvällspasset idag så hann vi med en massa mys innan det var dags för honom att tacka för sig och bege sig för att arbeta.

 Visade vägen till bryggan, haha!

Mycket skratt och mys på vår månadsdag. Även fast det låter konstigt så tycker varken jag eller Patrik att det känns som om om att vi "bara" vart tillsammans i 1 år och 9 månader med tanke på vad vi har åstadkommit. Vi har flyttat ihop för längesen, förlovat oss, skaffat barn (snart iaf =) och planerar en framtid tillsammans med allt ifrån fler barn till bröllop inkluderat.

Dagens sanning: Jag älskar honom över allt på denna jord.

Nu blir det renbäddning av sängen sedan lite tv innan han kommer hem. Längtar efter honom och massa efter vår lill* i magen, det är så fascinerande vad man kan längta efter någon man aldrig träffat. Nu vill vi ha vår bebis i vår famn och gosa med den och vara tryggheten själv för hon/han. Du är så efterlängtad och älskad, bebis!

Imorgon är det mysfredag hos mor & far men innan det tänkte jag hinna träffa Linnéa. Ha det så mysigt nu på Torsdagskvällen.

Till familjen: Tack för allt stöd och för att ni alltid finns där. Jag älskar er & ni betyder massor. ♥

Adjö!

Kompromiss med mig själv.

Efter att ha varit lite småbitter för att man faktiskt inte fick någon semla på självaste fettisdagen så tyckte jag att det var på sin plats att baka lite onyttigheter så att man iallafall hade något gott att äta på, det var inte semlor men faktiskt snäppet godare!

När älsklingen kom hem klockan tio så stod dessa färdigbakade och vilken min av honom, det var lycka mina vänner. Så kvällen avslutades med mysigt fika trots floppen med semlorna, man fick sig gott hembakat och lukten i hela lägenheten, MUMS!

image24

image25

Idag skulle det bli vattengympa som vanligt men jag konstaterade att jag har feber och Ulrika kände sig förkyld så det ställdes in. Istället blir det besöka mor & far i Köping, ska bli mysigt för det var längesen känns det som =)

Nu mitt herrskap så har vi arbetat av halva veckan och bara två dagar kvar tills helgen. Idag går jag in i v.39 (38+0) och jag fick min semla. Hoppas allt är bra därute med alla.

Kram från mig

Fettisdagen

image23

Dagens frisyr:  Självtorkat i en knut
Dagens klädsel: Mammamjukisbyxor och en rosa v-ringad tröja
Dagens händelse: Simmat i Arbogabadhus med Ulrika, skönt!
Dagens vill: Att baby ska komma till oss nu, vi längtar så vi längtar!
Dagens tråkigaste: Cyklat runt halva Kungsör för semlor, UTAN resultat!
Dagens köp: Mjölk & apelsiner
Dagens frukost: Havregrynsgröt och macka, mums!
Dagens lunch: Nudlar, haha.
Dagens middag:
 Förhoppningsvis semlor om älsklingen får tag i några på rasten, heja älskling!
Dagens mående: Kanon, lite trött men dumt att klaga.
Dagens träning: Simning i Arboga.
Dagens resa: På cykel glidandes på de hala gatorna i Kungsör, vilken syn!


Sammanfattningsvis så mår jag kanon och har en bra tvkväll framför mig. Att man i nionde månaden ger sig ut på de hala gatorna i Kungsör på cykel var nog ingen smart idé som mamma varnade för men ack vad jag trodde att Kungsörs bagarn skulle ha smaskiga semlor och vilken nit därefter!

Idag är det exakt 2 veckor till bebisen är beräknad så ja, idag är jag i BF-14! =)

Förlossningsväskan

Godkväll!

Idag har varit en händelserik dag. Vi hade stämt möte med socialnämnden imorse, haha låter som värsta fallet. Där iallafall skulle vi skriva under faderskapsbekräftelse så att älsklingen även blir pappa på pappren och allt gick igenom smidigt så nu när barnet föds så kommer han stå som den underbara pappa han kommer vara. Vi blev även tillfrågade om vi ville skriva under gemensam vårdnad och det är klart så att båda får samma rättigheter och skyldigheter med barnet. Nu är det fixat iallafall =)

Sedan så har vi hunnit med att åka till Ö&B, sovit, lagat mat, tagit promenad innan han började jobba. Då kom Linnea hit och vi fikade lite, riktigt mysigt för vi ses just alltför sällan. Nu tänkte jag kika igenom så att allt finns nedpackat i bb-väskan så att det inte fattas en massa när det är dags. Jag har skrivit en lista så det är bara bocka av.

image22

Mycket att packa så det är viktigt att allt viktigt åker med ner i väskan.

Förövrigt så har det varit en sån dag då man bara vill,vill, vill att babyn ska kika ut och jag har inte ens gått över tiden. Det är fortfarande 2 veckor och 2 dagar kvar tills den är beräknad men vilken längtan man har =)

Nu blir det lite tv sen kommer nog älsklingen snart.

Ha det kanon alla därute och ta hand om er..

Adjö!

I en annan del av Köping..

Dagen har gått fort. Man hinner inte mer än upp på morgonen så är det eftermiddag. Var och fikade hos Anki & Bengt då Anki fyller 38 år idag, grattis!

Sen så startade det nog alla har väntat på. Sköna kommentarer från Tobbe och helt underbart sköna bilder från sommaren och vårt Köping, ni vet alla vilket program jag talar om: En annan del av Köping.

image21

Välkommen tillbaka, ni är saknade!

Resterande tid av kvällen blir det mys framför tvn med älsklingen (♥) och sedan sängen för imorgon ska vi upp och skriva på faderskapsintyg så att Patrik blir babyns pappa även på pappren, spänning!

2 veckor och 3 dagar kvar idag, låt tiden gå fort!

Hoppas ni haft en bra helg i snövädret.

Adjö, gott folk!

Mitt allt..

image20

Du förgyller mitt liv, tack för att du är den du är.
Du är mitt allt och jag älskar dig av hela mitt hjärta
                                      ♥

Snöyra & tända ljus!

Får bara inleda med att tacka mor och far för ett suveränt initiativ med att ha pizzakväll igår. Alla fick göra sin egan pizza med de ingredientser som man själv ville ha och vilken mysig kväll det blev. Ett riktigt samarbete och resultatet blev perfekt!

Natten till idag var inte som tänkt. Hade tänkt sova ut och få sova i lugn och ro inatt men istället så fick man vara vaken större delar av natten, anledningen är okänd men att sova var hopplöst. Lite lagom missövd har dagen visat sig bli riktigt mysig iallafall.

Vi städade och donade hela förmiddagen så att lägenheten riktigt blänkte från topp till tå. Det var ett konstigt väder dock, i ena sekunden så sken solen och det var vår och i andra sekunden så hade vi flera decimeter snö och snöstorm, ja mina vänner det är bara början på februari så det kan fortfarande vara vinterklimat..tråkigt nog. Vill ha vår!

Mamma, Pappa och Fredrik kikade förbi kring fyra för att kika lite på tipset då pappa och älsklingen tippat ihop. Jag och mamma kikade lite på babysaker och sedan blev det lite fika. Hoppas resan hem gick bra då det inte är bra förhållanden att köra i. Mysigt var det iallafall att de kom.



När de hade åkt så tyckte vi att mat skulle sitta fint innan en mysig kväll framför tv började. Så som lovat så ställde sig min egna snygga kock sig vid spisen och tillagade klyftpotatis, kycklingfilé och en god sås. Det var fantastiskt gott och den unge herren skämmer verkligen bort sin gravida dam, det var verkligen mysigt med tända ljus och fin musik.

 Underbart god mat, tack älskling!

Efter maten så dukade vi av och sedan satte vi oss i soffan för att titta på Harry Potter, vilket är en sådär mysig film som man mår bra av att se. Älsklingen passade på att ta lite kort på magen som idag är i v.37+3 och det får avsluta dagens blogg. Kom till oss snart baby, mamma och pappa längtar så de håller på att bli tokiga tills du kikar ut! 

image19


Imorgon fyller faster (och blivande gammelfaster,haha) år så då blir det lite kalas samt så skulle svärmor kika förbi, trevligt =)

Nu ska jag lägga mig och mysa lite med min favorit! Ha en mysigkväll i snöyran..

Adjö!


Många bäckar små..

Idag är det Fredag och den skönaste dagen på veckan, utan konkurrens. Det är en sån dag idag där inte orken finns, det finns mycket att göra men inte orken till att göra det. Faktiskt så är det nog en av de första dagarna idag som jag kan förstå vad gravida menar när de säger att huvudet vill så mycket men att kroppen inte orkar med.

Med förväntan så vaknade jag idag och visste att det var barnmorskebesök och att syster kommer hem. Vi var hos bm kl.11.00 och vilken besvikelse. Det var en praktikant som nog hade över en mil djupa smilegropar och som var på praktik skulle jag tro och JAG var hennes första offer. Hon var osäker och fnissade hela tiden. När vi skulle mäta magen så mätte hon nästa 5 cm för mycket och lämnade efter sig ett PÖL av handsvett på britsen, tack för det du!

Allt såg bra ut annars med lill*n i magen. Den växer så den växer men jag trodde att den hade fixerat sig vilken inte alls var fallet utan den hade gått från att vara ruckbar till att bli rörlig igen, konstigt med sant. Blodtryck och sådant ligger bra till och den riktiga bm (annelie) sa att hon inte kunde känna en jättesupermegastor klump (exakt så uttryckte hon sig) men att vi nog kan få en bebis på 4000 g. Haha, det som är lite oroväckande är att hon verkligen inte kan känna att det är en jättesupermegastor klump i magen men kan hon då känna en megastor "klump" då? Ja, ingen aning men vilka funderingar man har som gravid. Ut kommer den om jag så ska spricka från öst till väst.

 (tagen i v.36+1, är nu i v.37+2)

Senare ikväll så kommer syster hem, ska bli mysigt att träffas, vi som brukar ses varje dag har inte setts på över två veckor. Känns skumt men så blir det ju ännu roligare att ses igen. Nu är hon ett steg närmare att bli sjuksköterska för hon gjorde sin första tenta idag. Efter att ha suttit och fått lite halvpanik innan =)

Snart kommer älsklingen hem och då har vi äntligen helg tillsammans. Det är sånt man tänker på när det är tufft ibland, det och att babyn kanske snart tittar ut. Den får ta och kika ut nu tycker jag minsann!

Så.. ha en trevlig helg alla därute och lilla Malva som jag hörde var sjuk igen: Krya på dig!

Älskar dig sötaste älskling.
Imorgon ska jag bli bjuden på mat och en helkväll fick jag veta av dig igår, längtar
=)

Adjö!